250 unge til demokratifest i Gladsaxe

Traditionens tro inviteres alle kommunens 18-årige til fest og i fredags var 250 unge med til en aften i demokratiets tegn i festsalen på Høje Gladsaxe Skole.

Borgmester Karin Søjbjerg Holst (A) holdt tale til de unge og sagde blandt andet:

– Da I blev 18, fik I sikkert masser af gaver, og måske et kørekort eller et i udsigt. Men I fik også en anden gave. Den var ikke pakket ind, og den kan aldrig slides op. Til gengæld er det en gave, I kan have glæde af hele livet – nemlig jeres stemmeret.

Allerede i døren blev de unge mødt af aktive ungdomspolitikere fra de partier, som ved kommunalvalget i november stod på stemmesedlen i Gladsaxe.

Medlemmer af Gladsaxe Byråd skænkede øl i baren og var ivrige for at komme i dialog. Senere – efter at alle politikere havde haft mulighed for at agitere for deres holdninger – gik de unge i stemmebokse og valgte deres ønskebyråd.

Socialistisk Folkeparti blev aftenens helt store stemmesluger, men måske var ønsket om at deltage i den demokratiske proces lidt for stor – for stemmeprocenten var på 102 procent.

Resten af aftenen blev der spillet musik og spist mad, og fem af de unge havde så stor paratviden om Gladsaxe Kommune at de blev hevet op på scenen og fik billetter til Gladsaxe Svømmehal, -Bowlingbane og -Skøjtehal, fordi deres paratviden om Gladsaxe Kommune og demokrati var helt i top.

Den sidste halve time stod Jonatan Spang på scenen og fik alle til at grine, da han på raffineret vis fik sammenlignet politik og demokratiske beslutningsprocesser med skuespillerkunst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *