Kommunen hædrer idrætsudøvere

Gladsaxe Kommunes idrætspris gik til bueskytten Camilla Søemod, mens Inger Fredskild Hammeken fra Bagsværd Atletik Club blev tildelt idrætslederprisen. Alle 142 idrætsudøvere fra de lokale idrætsforeninger blev hædret for årets indsatser.

I mandags blev idrætsudøvere fra de lokale idrætsforeninger i Gladsaxe hædret på Gladsaxe Rådhus, hvor borgmester Karin Søjberg Holst (A) fremhævede de gode signaler, de sender til børn og unge og for så vidt til alle aldersgrupper. Ikke så meget på grund af de fine medaljer, men fordi de viser, at motion og bevægelse er sjovt og givende.

Hver af de 142 danske mestre, verdensmestre, oprykninger og rekordholdere fra Gladsaxes idrætsforeninger under Danmarks Idræts-Forbund modtog en sportstaske med inskriptionen: ”For god indsats, Gladsaxe idræt 2009”.

Vellidt leder fik pris
Årets idrætsleder, Inger Fredskild Hammeken fra Bagsværd Atletik Club, fik også fine ord med på vejen:

– Inger er en meget dygtig og vellidt leder, der stiller op til alle de mange stævner rundt om på Sjælland igennem hele sæsonen. Hun guider og coacher alle de nye medlemmer i klubben, samtidig med at hun holder sig orienteret om alle de garvede unge mennesker og deres styrker og svaghederer. Hun er virkelig en rummelig og ansvarsfuld leder, der forstår at involvere og udvikle vores mange unge talenter, fremhævede Karin Søjberg Holst.

Inger Fredskild Hammeken er involveret i idrætslivet på flere niveauer. Hun sidder i brugerbestyrelsen for Bagsværd Stadion og Bagsværds Svømmehal og hun er suppleant til bestyrelsen i Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe, FIG.

Førsteplads på verdensranglisten
Årets idrætspris gik til Camilla Søemod fra Gladsaxe Bueskytte Klub, der også blev hædret med idrætsprisen i 2001 bare 16 år gammel, hvor hun blev inde- og udendørs forbundsmester.

Siden da, har Camillas præstationskurve stort set været stigende. I år er det blevet til to danske mesterskaber og topplaceringer ved alle World Cup stævner. Ved verdensmesterskaberne i Korea kulminerede det med en fjerdeplads. Det betød så også kvalifikation til World Cup finalen, som blev afviklet i 2009 i Nyhavn som for-event for IOC’s topmøde. Her tog Camilla sølvmedaljen og er i år avanceret fra en ottende til en førsteplads på verdensranglisten – som den første dansker nogensinde.

Både Inger Fredskild Hammeken og Camilla Søemod modtog 10.000 kr. og en bronze-statuette udført af kunstneren Bjørn Nørgaard.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *